Banken zijn binnenkort verplicht om klanten te informeren over digitale inbraken. Dat zegt eurocommissaris Viviane Reding. Reding zei in een gesprek met The Register dat er deze herfst een striktere regulering komt. In een speech aan de Britse bankiersvereniging werd daarbij gezegd dat banken hun klanten onmiddellijk moeten informeren wanneer er een ernstige beveiligingsinbraak heeft […]

Advertentie

Banken zijn binnenkort verplicht om klanten te informeren over digitale inbraken. Dat zegt eurocommissaris Viviane Reding.

Reding zei in een gesprek met The Register dat er deze herfst een striktere regulering komt. In een speech aan de Britse bankiersvereniging werd daarbij gezegd dat banken hun klanten onmiddellijk moeten informeren wanneer er een ernstige beveiligingsinbraak heeft plaatsgevonden waarbij data zijn bemachtigd.

In het gesprek wijst ze erop dat er recent veel vragen zijn gerezen na onder meer de hack van het PlayStation Network en recenter de inbraak bij spelontwikkelaar Sega. Dat sommige bedrijven twee tot drie weken nodig hebben om hun klanten te waarschuwen dat hun gegevens zijn gestolen, vindt ze schokkend.

De bedoeling is om dergelijke verplichtingen in het telecompakket (de bundel met wetten en maatregelen voor de telecomsector) te steken. Wanneer een bedrijf online zaken doet, moet het zo snel mogelijk klanten informeren wanneer het misloopt.

Advertentie