Microsoft heeft een bèta van de Kinect-ontwikkelkit voor Windows 7 vrijgegeven. De apps die je ermee ontwikkelt mogen echter niet verkocht worden. Sinds de introductie van de Kinect-camerasensor vorige winter heeft Microsoft al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. De sensor wordt vooral gebruikt om spelletjes te spelen op de Xbox 360-console, maar hobbyisten gebruiken […]

Advertentie

Microsoft heeft een bèta van de Kinect-ontwikkelkit voor Windows 7 vrijgegeven. De apps die je ermee ontwikkelt mogen echter niet verkocht worden.

Sinds de introductie van de Kinect-camerasensor vorige winter heeft Microsoft al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. De sensor wordt vooral gebruikt om spelletjes te spelen op de Xbox 360-console, maar hobbyisten gebruiken het accessoire dankzij zelfgeschreven stuurprogramma’s ook op hun pc.

Commerciële versie volgt
De grote hoeveelheid innovatieve toepassingen die daaruit voortkwam overtuigde Microsoft om de sensor officieel te ondersteunen op Windowssystemen. Een bèta van de niet-commerciële SDK is sinds gisteren verkrijgbaar; later volgt nog een ontwikkelkit voor commerciële doeleinden.

De bèta omvat alle noodzakelijke stuurprogramma’s, API’s, voorbeeldcode en handleidingen om te programmeren voor de Kinect. De Kinect bevat een dieptesensor, een kleursensor en microfoons voor spraakbesturing. De ontwikkelkit kun je hier downloaden.