HP heeft in de VS een rechtszaak aangespannen tegen Oracle. Het bedrijf wil niet dat laatstgenoemde stopt met de ondersteuning van de Itaniumprocessors. Concreet vraagt Hewlett-Packard dat Oracle software blijft maken die de Intel Itanium-serverchip ondersteunt. Die chip richt zich op de high-end servermarkt, maar is momenteel niet bijzonder populair. Dat HP en niet Intel […]

Advertentie

HP heeft in de VS een rechtszaak aangespannen tegen Oracle. Het bedrijf wil niet dat laatstgenoemde stopt met de ondersteuning van de Itaniumprocessors.

Concreet vraagt Hewlett-Packard dat Oracle software blijft maken die de Intel Itanium-serverchip ondersteunt. Die chip richt zich op de high-end servermarkt, maar is momenteel niet bijzonder populair. Dat HP en niet Intel de zaak aanspant, komt doordat HP de voornaamste verkoper is van Itaniumchips.

Oracle zei in maart te willen stoppen met ondersteuning voor Itanium. Maar volgens HP wil Oracle zo schade toebrengen aan HP.

De zaak past in een veel breder concurrentiespel tussen de IT-giganten. In de klacht staat te lezen dat beide bedrijven jaren hebben samengewerkt voor het Itaniumplatform, waardoor klanten geïnvesteerd hebben in Itaniumservers van HP, voorzien van Oracle-software. Omdat Oracle nu die ondersteuning afbreekt, ziet HP dat als een zet om klanten weg te halen bij HP.