Nieuws

Data Center Oostkamp wint twee awards

De voorbije maand sleepte Data Center Oostkamp (DCO) twee Europese awards in de wacht. DCO – het nieuwe datacenter van LCP – opende pas vorig jaar in oktober zijn deuren.

De belangrijkste erkenning die LCP in ontvangst mocht nemen was die van ‘New Data Center Award 2011’, begin juni uitgereikt in Londen. De ‘Data Centers in Europe Awards’ staan in de sector zowat bekend als de Oscars voor de datacenterindustrie. Data Center Oostkamp kreeg de prijs voor beste nieuwe datacenter op basis van zijn innovatieve principe van box-in-box. De jury toonde zich vooral gecharmeerd door de modulaire opbouw en de flexibiliteit van het nieuwe datacenter van LCP.

Met Data Center Oostkamp heeft LCP ook de Europese gedragscode voor datacenters ondertekend. In het kader daarvan heeft Data Center Oostkamp bijzondere maatregelen getroffen om het energieverbruik voor koeling en elektriciteit drastisch te reduceren. Het leverde het datacenter de ‘EU Code of Conduct Award 2011’ op.

Op de Europse kaart
Beide awards zetten Data Center Oostkamp duidelijk op de Europese kaart. Het datacenter ontsluit zijn centrale ligging – op het kruispunt van de assen Londen-Frankfurt en Amsterdam-Parijs – nu met een uitgebreid glasvezelnetwerk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business