Een aantal klanten van Telenet kan momenteel sneller surfen dan hun abonnement toelaat. De kabeloperator test de mogelijkheden. Eind vorige week merkten enkele leden van Userbase op dat ze een pak sneller konden downloaden dan hun abonnement eigenlijk toelaat. Klanten met Fibernet 40 haalden 50 Mbps download en 2,5 mbps upload, tegenover 40 en 2 […]

Advertentie

Een aantal klanten van Telenet kan momenteel sneller surfen dan hun abonnement toelaat. De kabeloperator test de mogelijkheden.

Eind vorige week merkten enkele leden van Userbase op dat ze een pak sneller konden downloaden dan hun abonnement eigenlijk toelaat. Klanten met Fibernet 40 haalden 50 Mbps download en 2,5 mbps upload, tegenover 40 en 2 Mbps anderzijds. Afgaande op de meldingen kan de snelheid van sommige Fibernet-abonnementen een vijfde hoger, soms na het resetten van de modem.

In een verklaring aan onze redactie bevestigt Telenet dat het hogere snelheden test. “Telenet test momenteel inderdaad de impact en mogelijkheden van nog snellere internetverbindingen voor een aantal internetproducten. Bij sommige klanten zijn in die context hogere download- en uploadsnelheden mogelijk.”

Het gaat op dit moment dus vooral om een test bij een beperkt aantal klanten. In dezelfde verklaring belooft het bedrijf "binnenkort" meer info te geven over zijn toekomstplannen.

Advertentie