BlackBerry-maker koopt gamebedrijf

BlackBerrymaker Research In Motion heeft Scoreloop gekocht. Een bedrijf dat zich specialiseert in mobiele sociale games.

RIM kondigt het nieuws zelf aan op de BlackBerry Developer Blog. Hoeveel het bedrijf neertelt voor Scoreloop wordt niet gezegd.

Door de overname krijgt RIM toegang tot de ontwikkelaarstoolkit waarmee het mobiele sociale games kan ontwikkelen. Daarbij nuanceert Scoreloop zelf dat het ook voor andere platformen blijft werken. Al zal de overname toch enige impact hebben.

“Als onderdeel van RIM komen we in een unieke positie om diep in het BlackBerryplatform te integreren. […] We blijven onze cross-platformaanpak behouden, maar je zal merken dat onze BlackBerry-oplossing ongeëvenaard zal zijn.” Aldus Marc Gumpinger, hoofd van Scoreloop, in een verklaring.

Traditioneel richt RIM zich op de zakelijke markt. Maar het probeert dat imago al een tijd van zich af te schudden en zich op het brede publiek te richten. Deze overname past in dat plaatje. In december vorig jaar kocht het The Astonishing Tribe, een bedrijf dat zich specialiseert in 3D-gebruikersinterfaces.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business