Nieuws

Nu al jailbreak van iOS 5

Nog geen 24 uur na de lancering van de bètaversie van iOS 5 heeft een ontwikkelaar Apples nieuwe mobiele besturingssysteem kunnen jailbreaken.

iOS-ontwikkelaar Musclenerd is erin geslaagd om de bèta van iOS 5 die Apple sinds gisteren beschikbaar stelt aan ontwikkelaars van zijn ketens te ontdoen. Musclenerd kon de alternatieve applicatiewinkel Cydia installeren op zijn iPod Touch van de vierde generatie met iOS 5.

Geen nieuwe software nodig
Hij gebruikte daarvoor het jailbreakprogramma Limerain. Opvallend is dat hij niets aan het programma hoefde te veranderen om te slagen in zijn opzet. De exploit die Limerain gebruikt is dus niet gedicht in de bèta van iOS 5.

[related_article id=”158256″]

Het betreft wel een zogenaamde tethered jailbreak. Dat betekent dat de jailbreak verloren gaat telkens als het toestel uitgeschakeld wordt of de batterij leeg raakt.

De vijfde mijlpaal van Apples besturingssysteem voor mobiele apparaten is dit najaar beschikbaar voor de eigenaars van een iPhone 3Gs, iPhone 4, iPad, iPad 2 of een iPod Touch van de derde of vierde generatie.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business