Nieuwe sleutelhangers voor SecurID

Wie een SecurID-sleutelhangertje gebruikt voor online-bankverrichtingen, kan een nieuw apparaatje aanvragen. De ontwikkelaar is namelijk gehackt.

Beveiligingsbedrijf RSA, dat de SecurID-software en –hardware ontwikkelt, kreeg in maart een cyberaanval te verwerken, Daarbij werd gevoelige informatie buit gemaakt. Die info werd vorige maand door criminelen misbruikt bij aanvallen op vliegtuigbouwer Lockheed Martin.

RSA waarschuwde zijn gebruikers er in maart voor dat de gegevensdiefstal de beveiliging van het SecurID-systeem mogelijk kon beïnvloeden. Maar de buitgemaakte informatie zou op zich niet volstaan voor een succesvolle aanval.

Lockheed Martin
In een open brief die de beveiliger deze week op zijn website plaatste, bevestigt RSA dat bij de recente cyberaanval op Lockheed Martin de gevoelige informatie werd misbruikt binnen een bredere aanval.

Bestuurslid Art Coviello schrijft dat zijn bedrijf het vertrouwen in SecurID blijft behouden en dat het klanten wil geruststellen door nieuwe SecureID-tokens te leveren indien ze dit wensen.

Daarnaast gaat RSA bedrijven die gebruikmaken van de technologie monitorsoftware voor SecurID-transacties ter beschikking stellen. Zodat ze niet al hun klanten een nieuwe sleutelhanger moeten bezorgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business