Nieuws

Weer YouTube-problemen bij Telenet (update)

Meerdere Telenetklanten ondervinden hinder bij het bekijken van YouTube-filmpjes. In april zei Telenet nog dat de oorzaak bij Google ligt.

De afgelopen dagen piekte het aantal klachten over snelheidsproblemen van Telenetklanten bij het bekijken van YouTube-filmpjes. Dat meldt Userbase. Verschillende internetklanten bij Telenet kunnen geen YouTube-filmpjes in hoge resolutie afspelen en zelfs aan 360p hapert het beeld. Eind maart dook het probleem voor het eerst op.

Is Google de boosdoener?
Telenet erkende toen het probleem, maar gaf aan dat de oorzaak bij YouTube lag en kon geen datum geven waarop de verbindingsproblemen opgelost zouden moeten zijn. Bij Google was niemand bereikbaar voor commentaar.

[related_article id=”158455″]

De kabeloperator laat via Twitter weten het probleem te onderzoeken, maar een officiële reactie is er nog niet. Klanten bij andere Belgische internetproviders ondervinden geen hinder bij het bekijken van YouTube-filmpjes.

Update 16.10 uur:
Volgens Telenet-woordvoerder Evelyne Nieuwland ligt de oorzaak van de verbindingsproblemen bij het bekijken van YouTube-filmpjes net als in april bij Google zelf. “Vandaag kampt YouTube met scaling-problemen. Het netwerk in Europa wordt momenteel aangepast en daarom wordt een deel van het verkeer via andere transitproviders doorgestuurd”, verduidelijkt Nieuwland.

Een datum waarop de problemen uit de lucht zouden moeten zijn, kan Telenet niet geven. Wel staat de kabelprovider in nauw contact met Google om het probleem op te lossen. Volgens Nieuwland was de oorzaak van de problemen in april dezelfde. Toen waren die na een paar dagen van de baan.

Internetklanten bij Belgacom ondervinden geen hinder van de werken bij YouTube. Belgacom gebruikt namelijk enkele servers als ‘Google Video Cache’ om populaire filmpjes lokaal op te slaan. Op de vraag waarom Telenet dit niet doet, antwoordt Nieuwland dat de keuze hiervoor bij Google zelf ligt.

De aanhoudende YouTube-problemen bij Telenet inspireerden Twitteraar Raf (@raf__) tot deze satirische advertentie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business