Nieuws

Microsoft toont interface Windows 8

Microsoft heeft de tabletinterface van Windows 8 voorgesteld. Die heeft veel weg van de interface van Windows Phone 7.

Het softwarebedrijf toonde deze week de tabletinterface van Windows 8 tijdens de Computexbeurs in Taiwan, en in Californië tijdens de D9-conferentie van de technologiesite All Things D. Windows 8 krijgt twee interfaces: het klassieke desktopuitzicht zoals we dat kennen van Windows 7 en een geoptimaliseerde interface voor apparaten met touchscreens.

Levende tegels
Bij die laatste is het startscherm opgebouwd uit zogenaamde ‘Live Tiles’. Deze icoontjes dubbelen als snelkoppeling om het achterliggende programma te openen en geven ook actuele informatie weer. Gebruikers kunnen wisselen tussen de twee interfaces, maar deze ook naast elkaar op het scherm toveren.

[related_article id=”161452″]

Menu’s openen in de tabletinterface doe je uiteraard met vingerbewegingen. Als je van boven naar onder sleept of omgekeerd komt er een menu met opties voor Windows tevoorschijn. Van links naar rechts en rechts naar links biedt toegang tot de instellingen van de actieve applicatie.

Wat de systeemvereisten betreft beweert Microsoft dat die niet zwaarder zullen zijn dan bij Windows 7. In tegenstelling tot zijn voorganger zal Windows 8 ook op ARM-processors kunnen draaien. Het nieuwe ontwikkelplatform is gebaseerd op HTML 5 en Javascript.

Applicaties die ontwikkeld worden voor gebruik met een touchscreen zullen ook op computers zonder aanraakgevoelig scherm maar met muis en toetsenbord bediend kunnen worden.

In september houdt Microsoft een extra conferentie over Windows 8 met de naam Build. Het nieuwe universele besturingsysteem voor tablets, laptops en dekstops wordt in 2012 op de markt verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business