Citrix breidt portfolio uit met VDI-specialist Kaviza

Citrix neemt Kaviza over, een producent van zogenaamde all-in-one VDI-in-a-Box oplossingen. Voor Citrix biedt de overname een belangrijke opening naar de KMO-markt.

Met de acquisitie van Kaviza voegt Citrix een VDI-oplossing (Virtual Desktop Infrastructure) aan zijn portfolio toe. Daarmee breidt het bedrijf zijn desktopvirtualisatie-oplossing verder uit in het KMO-segment. VDI-in-a-Box van Kaviza vult de Citrix-productlijn XenDesktop aan.

KMO’s implementeren desktopvirtualisatie steeds vaker om de kosten voor desktopmanagement te verminderen en de beveiliging en flexibiliteit van hun desktopinfrastructuur te verbeteren. Onderzoek van Gartner toont aan dat gehoste virtuele desktops bij de KMO de op twee na belangrijkste motivatie is voor de aankoop van nieuwe servers.

Op maat van de KMO
In het verleden is vaak gebleken dat KMO’s twijfelden om de relatief dure en complexe VDI-oplossingen – die eigenlijk bedoeld zijn voor grote ondernemingen – in hun KMO-omgeving te implementeren. Precies op maat van die bedrijven ontwikkelde Kaviza haar product. VDI-in-a-Box blijft beschikbaar bij de Kaviza-resellers. Van 1 juli is de oplossing ook te koop via de Solution Advisors van Citrix.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business