Apple rolt update tegen MacDefender uit

Apple heeft een securityupdate vrijgegeven die de MacDefender-malware aanpakt. De valse virusscanner misleidt veel gebruikers.

Update 2011-003, die sinds dinsdag wordt uitgerold naar Mac OS 10.6 (Snow Leopard), zorgt ervoor dat de MacDefender-malware wordt verwijderd. “Het installatieproces voor deze update zal gekende varianten van de MacDefender-malware zoeken en verwijderen”, staat te lezen in de ondersteunende informatie. Bij detectie worden gebruikers gewaarschuwd na de installatie.

MacDefender, dat ook circuleert onder de naam MacProtector, MacSecurity en Mac Guard, dook halverwege vorige maand op. De software doet zich voor als legitieme antivirussoftware die regelmatig valse virusmeldingen doet en pornografische websites opent. Het doel is om gebruikers een zogezegd betaalde versie van het product te kopen.

In werkelijkheid gaat het om zogenaamde scareware. Je wordt als gebruiker bang gemaakt voor virussen en vervolgens wordt MacDefender aangeboden als ‘oplossing’. Maar door de software te installeren haal je ironisch genoeg net malafide software binnen. Bovendien wordt deze vaak aangeboden als betaald programma, waardoor de makers meteen ook met je betaalgegevens aan de haal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business