Hackers hebben zondag de website van het Amerikaanse televisienetwerk PBS gekraakt. Ze plaatsten onder meer een vals nieuwsbericht online waarin gemeld werd dat de legendarische rapper Tupac, die in 1996 werd doodgeschoten, nog in leven is en zich in Nieuw-Zeeland bevindt. "De bekende rapper Tupac is levend en wel gevonden in een klein stadje in […]

Advertentie

Hackers hebben zondag de website van het Amerikaanse televisienetwerk PBS gekraakt. Ze plaatsten onder meer een vals nieuwsbericht online waarin gemeld werd dat de legendarische rapper Tupac, die in 1996 werd doodgeschoten, nog in leven is en zich in Nieuw-Zeeland bevindt.

"De bekende rapper Tupac is levend en wel gevonden in een klein stadje in Nieuw-Zeeland, melden lokale inwoners. Het stadje – waarvan de naam niet wordt vrijgegeven om veiligheidsredenen – bood behalve aan Tupac onderdak aan rapper Biggie Smalls", zo staat er in het valse bericht.

PBS moest zich reppen om te melden dat zijn site gekaapt was, want het ‘nieuws’ over de rappers verspreidde zich als een lopend vuurtje op sociaalnetwerksites.

De aanval op PBS is intussen opgeëist door een groepering die zich LulzSec noemt. Naast het valse nieuwsbericht werden ook aanmeld- en servergegevens van PBS online geplaatst.


Geen velden gevonden.