Nokia gaat dan wel Windows Phone als primair besturingssysteem gebruiken, toch belooft het Symbian nog tot 2016 te ondersteunen. Dat zei Nokia’s topman Stephen Elop in een gesprek met … zijn eigen bedrijfsblog Nokia Conversations. “Ik weet dat er vragen zijn over hoe lang de ondersteuning nog blijft duren, maar nu zijn we het er […]

Advertentie

Nokia gaat dan wel Windows Phone als primair besturingssysteem gebruiken, toch belooft het Symbian nog tot 2016 te ondersteunen.

Dat zei Nokia’s topman Stephen Elop in een gesprek met … zijn eigen bedrijfsblog Nokia Conversations. “Ik weet dat er vragen zijn over hoe lang de ondersteuning nog blijft duren, maar nu zijn we het er duidelijk over eens dat we minstens tot 2016 softwareupdates voor Symbian mogen verwachten.”

Ook de klantendienst en applicaties voor Symbian blijven ondersteuning krijgen. Vermoedelijk wil Elop klanten en ontwikkelaars zo geruststellen dat hun aankopen of projecten niet meteen waardeloos worden nu de Finse gsm-fabrikant in zee gaat met Microsoft.

Verder in het gesprek zei Elop dat het bedrijf van plan is om Windows Phone-applicaties in zijn eigen applicatiewinkel aan te bieden. Dat is opmerkelijk, maar anderzijds niet onverwacht. Met het afscheid van Symbian na 2016 kan Nokia zo nog steeds applicaties verkopen en op die manier een graantje meepikken van de softwaremarkt voor smarpthones.