Betalingsdienst PayPal heeft Google en een aantal ex-werknemers aangeklaagd. Die zouden bedrijfsgeheimen aan de zoekgigant hebben doorgespeeld. Het gaat om mensen die vroeger bij PayPal werkten, maar nu bij Google aan de slag zijn. De rechtszaak, die in de Amerikaanse staat Californië werd ingediend, richt zich onder meer tegen Osama Bedier. Hij werkte bij PayPal […]

Advertentie

Betalingsdienst PayPal heeft Google en een aantal ex-werknemers aangeklaagd. Die zouden bedrijfsgeheimen aan de zoekgigant hebben doorgespeeld.

Het gaat om mensen die vroeger bij PayPal werkten, maar nu bij Google aan de slag zijn. De rechtszaak, die in de Amerikaanse staat Californië werd ingediend, richt zich onder meer tegen Osama Bedier. Hij werkte bij PayPal aan het mobiele betalingsplatform en wordt ervan beschuldigd bedrijfsgeheimen te hebben meegenomen bij zijn vertrek naar Google.

“Bedier en Google hebben zich foutief handelsgeheimen van PayPal toegeëigend door ze te verklappen binnen Google en naar verkopers toe”, klinkt het in de klacht. Het betalingsbedrijf merkt ook op dat Bedier tussen 2008 en 2011 mee onderhandelde om PayPal als betalingsoptie voor de Android Market te gebruiken.

Nog vijftig personeelsleden
Bedier is niet de enige ex-werknemer in de zaak. Ook Stephanie Tilenius, momenteel vicepresident voor elektronische handel bij Google, wordt aangeklaagd. Zij heeft Bedier aangenomen bij Google, nadat ze jaren samen hadden gewerkt bij Paypal. Dit zou in strijd zijn met haar contract.

In totaal worden er nog vijftig mensen opgesomd in de klacht. PayPal eist een niet nader genoemde compensatie voor de schade die het lijdt.

Opmerkelijk detail: de klacht werd ingediend op dezelfde dag dat Google zijn Google Wallet en Google Offers lanceerde. Respectievelijk een betaalsysteem voor telefoons en een bonnetjes- en kortingendienst. Tilenius nam zelfs deel aan de aankondiging.

Advertentie