AMD brengt twee gloednieuwe professionele grafische kaarten om de toenemende vraag naar extra rekenkracht de baas te kunnen. Sinds jaren is AMD een gevestigde waarde in de professionele markt voor grafische toepassingen. De vernieuwde FirePro V5900 en V7900 brengen tot 100 percent meer rekenkracht vergeleken met hun voorgangers. Vooral voor de Eyefinity-toepassing is dit een […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!AMD brengt twee gloednieuwe professionele grafische kaarten om de toenemende vraag naar extra rekenkracht de baas te kunnen.

Sinds jaren is AMD een gevestigde waarde in de professionele markt voor grafische toepassingen. De vernieuwde FirePro V5900 en V7900 brengen tot 100 percent meer rekenkracht vergeleken met hun voorgangers. Vooral voor de Eyefinity-toepassing is dit een welgekomen boost, want je tot zes monitors simultaan op een videokaart kunt aansluiten dankzij DisplayPort-aansluitingen.

Verder heeft AMD nieuwe functies toegevoegd zoals PowerTune, 3D via HDMI 1.4a en GeometryBoost. AMD belooft eveneens dat het in de toekomst steeds zijn drivers zal updaten om compatibiliteit met professionele programma’s te verbeteren. De AMD FirePro V5900 is verkrijgbaar voor 699 dollar, de snellere FirePro V7900 gaat over te toonbank voor 999 dollar.