Google heeft de offline toegang tot Gmail in Chrome uitgeschakeld. Zo kan het bedrijf de technologie achter die mogelijkheid vervangen. De offlinemogelijkheid in Chrome gaat via de plug-in Gears, waarbij gegevens op de computer worden bewaard en je dus aan je mailbox kan als er geen internetverbinding is. Maar Google neemt stilaan afscheid van Gears, […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Google heeft de offline toegang tot Gmail in Chrome uitgeschakeld. Zo kan het bedrijf de technologie achter die mogelijkheid vervangen.

De offlinemogelijkheid in Chrome gaat via de plug-in Gears, waarbij gegevens op de computer worden bewaard en je dus aan je mailbox kan als er geen internetverbinding is. Maar Google neemt stilaan afscheid van Gears, en zo ook van de extensie die Gmail offline mogelijk maakt.

Maar dat laatste is slechts tijdelijk. Gears zal verdwijnen, maar Google wil de offlinefunctionaliteit verhuizen naar een Chrome-webapplicatie. Gears zou op dit moment overigens wel nog werken op Internet Explorer 8 en Firefox 3.6, maar Google doet hier geen beloftes over.

“Hou er rekening mee dat updates van deze versies van Internet Explorer en Firefox de werking van Gears, en bijgevolg Gmail offlinetoegang, kunnen beïnvloeden”, lezen we op de ondersteuningspagina.

Google vernieuwt zijn webdiensten momenteel. Zo valt ook de Gears-ondersteuning voor Google Docs weg, om de bewuste functies binnenkort weer aan te bieden in een versie die nauwer aansluit bij de webstandaarden. Iets wat hoogstwaarschijnlijk ook met de offlinetoegang van Gmail zal gebeuren.