Fbackup 4.6

Back-ups zijn een noodzakelijk kwaad. Dus is software die dat proces zo pijnloos mogelijk maakt best welkom. Fbackup is niet meteen het krachtigste programma, maar wel gebruiksvriendelijk en afdoend voor eenvoudige back-upscenario’s.

Meteen na het opstarten kan je uit twee prominente wizards kiezen: Back-up en Terugzetten. Kies je de eerste, dan dienen zich opnieuw twee opties aan: het creëren van een nieuwe back-up en het uitvoeren van een eerder gedefinieerde back-uptaak.

Een nieuwe back-up vastleggen is niet moeilijker dan een bron- en doellocatie kiezen (dat kan een lokale schijf of een gedeelde netwerkmap zijn), eventuele exclusiefilters definiëren, en aangeven of je een full dan wel mirror wilt.

In het laatste geval wordt de oorspronkelijke mappenstructuur behouden in de doelmap en komt de back-up niet in een zipbestand terecht (zoals bij een full back-up). Als je dat wil, kan je de back-up, het zipbestand eigenlijk, ook nog versleutelen. Back-ups laten zich via een geïntegreerde taakplanner inplannen.

Het terugzetten van een back-up is al even eenvoudig. Slim gezien is wel dat je zelf bepaalt of het terugzetten naar de originele dan wel naar een andere, zelf te bepalen map moet gebeuren.

Ook handig: het systeem van plug-ins waarmee je welbepaalde back-upprofielen kunt activeren. Wil je bijvoorbeeld je Windows Media Player-instellingen veilig stellen: even de plug-in voor WMP-back-ups ophalen en activeren, en klaar ben je.

[download_file]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business