Android-apps komen naar Windows

Een jong bedrijf virtualiseert Android op Windows. Daardoor kan je de applicaties ook op een gewone pc gebruiken.

De innovatie is afkomstig van BlueStacks, dat voor 7,6 miljoen aan investeringen kon versieren. Het bedrijf heeft zelfs al afspraken met Citrix en (niet nader genoemde) computerfabrikanten om het aan geïnteresseerde bedrijven en consumenten aan te bieden.

Android-applicaties komen naar Windows

[related_article id=”160534″]

Oprichter Rosen Sharma zegt dat hij het idee kreeg door zijn zesjarige dochtertje. Zij gebruikte applicaties op de telefoon van haar vader, maar wilde diezelfde apps gaag op haar netbook.

BlueStacks, dat in 2008 werd opgericht, wil in juni of juli een gratis bètaversie uitbrengen. Een definitieve versie zou eind dit jaar volgen, al is daar nog geen prijs van bekend.

Niet alle applicaties werken uiteraard even vlot. Android-apps werken vooral op toestellen met een aanraakscherm en soms zelfs multitouch. Maar volgens Sharma is dat geen groot probleem. “We zien veel toestellen met aanraakmogelijkheden. Binnen twee jaar zal een standaardlaptop een touchscreen hebben”, aldus Sharma tegenover CNet. Zelfs multitouchfuncties zullen daarin opduiken volgens hem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business