Meer chemisch afval bij Intel

Chipfabrikant Intel produceerde het afgelopen jaar 27 procent meer chemisch afval dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit het responsabiliteitsrapport dat het bedrijf zelf publiceerde. Daarin staat onder meer te lezen dat het bedrijf negen zonne-energiecentrales heeft gebouwd en miljarden liters water heeft bespaard. Maar de tabloid-achtige technologiesite Techeye haalde ook een paar minder mooie delen uit het verslag.

Koper recupereren
Door de stijging van 27 procent genereerde Intel 31.265 ton chemisch afval, het grootste volume in vijf jaar. Wel werd er dit jaar een systeem geïnstalleerd om koperafval ter plaatse te recupereren en zijn er plannen voor een tweede exemplaar.

De broeikasgassen stegen met 3,4 procent tot 2,12 miljoen ton CO². Al is dat volgens Techeye wel de helft van wat het in 2006 produceerde. Ook het totale energieverbruik steeg met 1,5 procent.

Wel heeft Intel er alle belang bij om zijn energie- en afvalverbruik te beperken. Zo wist het afgelopen jaar enkel al met werknemersprojecten 135 miljoen dollar uit te sparen. De inperking van afval was goed voor een besparing van vijf miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business