Chipfabrikant Intel gaat zelf tablets uitbrengen. Op de Computex-beurs zal het eind deze maand zijn modellen voorstellen. Gisteren wist Intel al te vertellen dat het met zijn chips meer wil focussen op energiezuinigheid, waardoor ze beter geschikt zijn voor tablets en smartphones. Maar volgens de Wall Street Journal worden die plannen binnenkort dus ook omgezet […]


Chipfabrikant Intel gaat zelf tablets uitbrengen. Op de Computex-beurs zal het eind deze maand zijn modellen voorstellen.

Gisteren wist Intel al te vertellen dat het met zijn chips meer wil focussen op energiezuinigheid, waardoor ze beter geschikt zijn voor tablets en smartphones. Maar volgens de Wall Street Journal worden die plannen binnenkort dus ook omgezet in producten.

Het plan is om tien modellen uit te brengen. Al is het onduidelijk of die allemaal tegelijk worden voorgesteld.


Computex, dat plaatsvindt in Taiwan, start op 31 mei en is een van de meest toonaangevende computerbeurzen in Azië. Enkele jaren geleden werden hier bijvoorbeeld de eerste minilaptops voorgesteld.

Intel is een zwaargewicht in de computerwereld, maar analisten die de Wall Street Journal sprak zijn niet echt enthousiast. Zij verwachten geen groot succes omdat Intel laat in de tabletmarkt stapt en geen sterke samenwerkingen heeft, wat het wel heeft op de pc-markt.