Nieuws

‘Microsoft gaat telefoonafdeling Nokia kopen’

Nokia en Microsoft beginnen volgende week te onderhandelen over de verkoop van de telefoonafdeling van de Finse gsm-gigant. Dat beweert Eldar Murtazin, hoofd van de Russische blogsite Mobile-Review.

De man heeft wel vaker juiste voorspellingen gedaan. Zo wist hij al eerder dat Nokia een overeenkomst met Microsoft zou aangaan om smartphones met het mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 op de markt te brengen.

Ovi wordt Nokia Services
Twee dagen geleden vertelde Murtazin ook al aan de website Mobile-Bridge dat Nokia zijn merknaam Ovi gaat opdoeken. Die omvat de mobiele diensten van de Finse fabrikant, waaronder een applicatiewinkel Ovi Store, de muziekdienst Ovi Music en de kaartendienst Ovi Maps.

[related_article id=”161452″]

Vandaag bevestigt Nokia dat gerucht. Vanaf deze zomer worden alle Ovi-diensten tot Nokia Services omgedoopt, en eind volgend jaar moet de naam van het toneel verdwenen zijn. Onlinediensten zijn tegenwoordig zo diep in telefoons geïntegreerd dat een tweede merknaam overbodig is, argumenteert de Finse telefoonfabrikant op zijn blog.

Verkoop dit jaar rond
Veel details over de op handen zijnde verkoop van de telefoonafdeling van Nokia geeft Murtazin niet. Hij claimt dat de onderhandelingen volgende week achter gesloten deuren plaatsvinden en dat de deal mogelijk dit jaar nog rond is. Welk bedrag ermee gemoeid is, weet hij niet.

Als het klopt, gaat het om een van de grootste overnames in de geschiedenis van de telecomsector. Eerder deze maand raakte bekend dat Microsoft de voip-dienst Skype overneemt voor 8,5 miljard euro. Voor de telefoonafdeling van Nokia zou de softwarereus ongetwijfeld een hoger bedrag moeten neertellen.

Naast de ontwikkeling van mobiele telefoons en diensten is Nokia, in een joint venture met Siemens, actief in de sector van de telecom- en netwerkapparatuur. In 2007 namen de Finnen ook de digitale kaartenmaker Navteq over, voor 5,7 miljard euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business