Softwarepiraterij blijft stabiel

Softwarepiraterij in ons land en in Europa blijft stabiel. In groeilanden wordt er echter nog volop illegaal verkregen software geïnstalleerd.

Dat blijkt uit een onderzoek van Business Software Alliance (BSA), een organisatie die namens verschillende bedrijven ten strijde trekt tegen gekopieerde zakelijke software.

Volgens BSA was in België in 2010 een kwart van alle zakelijke software illegaal. Dat zou neerkomen op een waarde van 176 miljoen euro. Dat is een goed cijfer ten opzichte van het wereldwijd gemiddelde van 42 procent. Voor de hele EU ligt het percentage illegaal verkregen zakelijke software op 35 procent, een cijfer dat al enkele jaren stabiel blijft.

In een persbericht zegt BSA dat vooral in groeilanden druk wordt gepirateerd. Hier loopt het percentage op tot 69 procent van alle software. De reden hiervoor is dat de pc-markt nog volop groeit ten opzichte van de rest van de wereld.

Voor het onderzoek werkte BSA samen met onderzoeksbureau IDC. Die laatste berekent hoeveel computers er zijn en welke software er wordt gebruikt. Daarnaast baseert het zich op online of persoonlijke enquêtes.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business