Nieuws

Petitie tegen komst vierde gsm-operator

Vier Vlaamse en Waalse organisaties zijn een petitie gestart tegen de komst van een vierde mobiele operator in ons land. Volgens hen zal een nieuwe gsm-aanbieder leiden tot de plaatsing van duizenden nieuwe zendmasten en een grote toename van elektromagnetische straling.

"De huidige belasting door stralingen is al een gevaar voor de volksgezondheid", zegt Steven Boone van de werkgroep Beperk de Straling. "Door nog een operator toe te laten, treedt onze overheid – tegen het advies van de Europese aanbevelingen in – haar eigen voorzorgsprincipe met voeten. Dat stelt dat straling van gsm-masten zo veel mogelijk beperkt moet worden."

Energieverbruik
De initiatiefnemers van de petitie menen dat de Belgische telecommarkt verzadigd is en dat een nieuwe speler de tarieven niet zal doen dalen. Ze hekelen ook het nodeloos hoge energieverbruik van gsm-netwerken.

[related_article id=”161563″]

Meer dan vierduizend Belgen hebben de petitie tegen de vierde operator al ondertekend. Onder hen de professoren Stefaan Van Gool en Victor Moshchalkov (KU Leuven), die de gevaren van elektromagnetische straling aankaartten in het Vlaams Parlement.

Wellicht wordt de licentie volgende maand toegekend aan de nieuwe operator. Er is één kandidaat, vermoedelijk Telenet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business