Het Gentse Outerthought lanceerde donderdag Lily 1.0, een ‘repository voor grote (hoeveelheden) data en contentmanagement’. Deze openbron-opslagruimte voor grote bestanden moet bedrijven helpen om grote hoeveelheden gegevens beter te beheren. Lily werd gebouwd met NoSQL-technologie. NoSQL baseert zich op de doctrine dat relationele databases niet zo geschikt zijn voor opslagsystemen, zoals die door internetbedrijven worden gebruikt. […]

Advertentie

Het Gentse Outerthought lanceerde donderdag Lily 1.0, een ‘repository voor grote (hoeveelheden) data en contentmanagement’. Deze openbron-opslagruimte voor grote bestanden moet bedrijven helpen om grote hoeveelheden gegevens beter te beheren.

Lily werd gebouwd met NoSQL-technologie. NoSQL baseert zich op de doctrine dat relationele databases niet zo geschikt zijn voor opslagsystemen, zoals die door internetbedrijven worden gebruikt. NoSQL ligt dan ook aan de basis van de opslag- en indexinfrastructuur bij Google, Facebook en Amazon. Ook de databasestructuur en zoekmachine zijn gebaseerd op openbronsoftware, respectievelijk HBase en SOLR.

Outerthought is een van de pioniers in de Belgische openbronmarkt. Hun contentmanagementsoftware Daisy wordt onder meer gebruikt door VRT en VDAB, maar ook door buitenlandse klanten zoals ERP-softwarebouwer QAD en de Canadese kustwacht.

Advertentie