Apple wil de volgende versie van Max OS X zo veel mogelijk via de App Store verspreiden. Een dvd’tje is dus niet langer nodig. AppleInsider heeft van zijn bronnen vernomen dat Apple zo veel mogelijk Macgebruikers naar Mac OS X Lion wil laten updaten via de App Store. De nieuwste versie van Apples besturingssysteem wordt […]

Advertentie

Apple wil de volgende versie van Max OS X zo veel mogelijk via de App Store verspreiden. Een dvd’tje is dus niet langer nodig.

AppleInsider heeft van zijn bronnen vernomen dat Apple zo veel mogelijk Macgebruikers naar Mac OS X Lion wil laten updaten via de App Store. De nieuwste versie van Apples besturingssysteem wordt deze zomer verwacht.

Voor wie geen breedbandverbinding heeft, zal er ook een klassiek schijfje te krijgen zijn.

Digitale distributie
Een bewijs voor deze theorie vindt AppleInsider in de manier waarop bètaversies van Lion aan ontwikkelaars worden bezorgd. Die kunnen in de Mac App Store de code ingeven die ze van Apple hebben gekregen en zo een vroege versie van het besturingssysteem downloaden.

In februari van dit jaar kwam MacRumors met het gerucht dat Apple het aantal softwarepakketten die in de officiële Apple Stores in doosvorm worden aangeboden drastisch wil terugschroeven. Op termijn zou het eigen software en die van externe ontwikkelaars alleen nog via het digitale distributieplatform aanbieden.

MacBook Pro’s zonder SuperDrive
Zowel AppleInsider als MacRumors verwacht dat Apple de optische drive uit de volgende lijn MacBook Pro’s gaat slopen, net zoals nu al het geval is bij de MacBook Air. Bij die laatste wordt trouwens het besturingssysteem op een USB-stick meegeleverd, bij gebrek aan een cd- of dvd-lezer.