Nieuws

Download heel je Facebook-geschiedenis

Facebook biedt je de mogelijkheid om je hele geschiedenis op de website te downloaden: tekst, foto’s en video’s in één bestand. We tonen je hoe je dat doet.

 

Als Facebookgebruiker kan je een zipbestand downloaden met alles wat je ooit op Facebook gezegd en gepost hebt. Alle filmpjes en foto’s die je online hebt gezet zitten in het omvangrijke bestand.

[related_article id=”158578″]

De dienst is leuk om eens terug te zien wat je vroeger allemaal gezegd hebt. En het is ook enorm beangstigend als je beseft hoeveel de sociaalnetwerksite over je leven weet. Maar laat dat de pret niet bederven en volg gerust deze handleiding.

De handleiding
Het eerste wat je moet doen is rechtsbovenaan in de navigatie op ‘accountinstellingen’ klikken. Als je daar aangekomen bent, zie je een kopje dat luidt ‘Je gegevens downloaden’, met een link ernaast die meer informatie belooft. Klik op die link.

Stap 1: accountinstellingen

Op de volgende pagina kan je je gegevens downloaden, maar eerst moet je je wachtwoord ingeven. Als je dat gedaan hebt, ben je nog niet klaar. Of beter: Facebook is nog niet klaar. Ze moeten eerst in hun archieven gaan graven om elk deeltje van je informatie bij elkaar te sprokkelen.

Stap 2: wachtwoord verifiëren

Het kan wel een uur duren voordat Facebook al je gegevens bijeen heeft gezocht, en dus stuurt de netwerksite een e-mail als de download klaar is. Als je die mail binnenkrijgt, kan je opnieuw naar Facebook surfen en het bestand met je Facebookgeschiedenis afhalen.

Stap 3: mail ontvangen

Het bestand zelf is een zip. Je pakt dit het best uit in een map op je harde schijf. Daarna kan je op het HTML-bestand klikken dat in de map staat. Dit geeft toegang tot je hele Facebookgeschiedenis.

Stap 4: gegevens downloaden

Let ook goed op wat je met dat bestand aanvangt. Alle gevoelige informatie over jou staat erin. Elke keer dat je over kwaaltjes hebt geklaagd, al je adresgegevens die je hebt gedeeld en alle foto’s van dronken feestjes staan erin. En besef ook goed dat jij niet alleen deze info in handen hebt, maar ook Facebook zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business