IT-managers en CIO’s worden vandaag de dag geconfronteerd met een flinke uitdaging: hun IT-budget wordt alsmaar kleiner, terwijl de hoeveelheid data die beheerd moet worden exponentieel blijft groeien. Om die uitdaging de baas te kunnen, hebben ze de keuze tussen een scale-up– en een scale-out-strategie. Maar welke is nu het beste? Scale-up De meeste datacenters […]

IT-managers en CIO’s worden vandaag de dag geconfronteerd met een flinke uitdaging: hun IT-budget wordt alsmaar kleiner, terwijl de hoeveelheid data die beheerd moet worden exponentieel blijft groeien. Om die uitdaging de baas te kunnen, hebben ze de keuze tussen een scale-up– en een scale-out-strategie. Maar welke is nu het beste?

Scale-up
De meeste datacenters kiezen vandaag voor een scale-up-strategie. Dat betekent meestal een evolutie naar meer racks met snellere schijven of storagecontrollers met snellere CPU’s. Zo wordt voldaan aan een alsmaar groeiende vraag naar storage zonder daarvoor een al te hoge prijs te moeten betalen.

Deze strategie heeft echter één groot minpunt: de schaalbaarheid is afhankelijk van de initiële hardware-installatie. Als je de limieten van je oplossing bereikt, moet je overschakelen op een nieuw (meestal groter) systeem en krijg je te maken met alle risico’s die een migratie met zich meebrengt.

Scale-out
Bij een scale-out-strategie ga je storage clusteren om zo tot één centraal beheerde storage-oplossing te komen. Wanneer je nieuwe componenten moet toevoegen groeit je cluster wel, maar het beheer ervan wordt niet meer complexer. Bovendien is het op deze manier niet langer nodig om vanaf het begin al grote storage-oplossingen te voorzien, louter en alleen om in de toekomst te kunnen upscalen.

Het beste van twee werelden
Beide strategieën bieden voor- en nadelen. Enterprise-cloudstorage combineert echter het beste van beide werelden:

  • Storagesystemen consolideren in één schaalbare storagecluster met hoge beschikbaarheid.
  • Storagecapaciteit eenvoudig en snel uitbreiden om een exponentiële piek op te vangen zonder businesscontinuity in het gedrang te brengen.
  • Storage-on-requestmodel
  • Waarde van je data koppelen aan de opslagkosten door de logische weergave te scheiden van de fysieke storagecomponenten.
  • Storagebeheer vereenvoudigen door centralisering van het beheer en deployment.
  • Hoge betrouwbaarheid en eenvoudigere onderhoudsmomenten en upgrades.

Mogelijk biedt enterprise-cloudstorage ook een oplossing voor uw storageproblemen?