Black hat SEO vermijden

Weg met black hat SEO

Al je als bedrijf geïnteresseerd bent in SEO (search engine optimisation) voor je bedrijfswebsite, is er een grote kans dat je SEO gaat verkennen. Misschien wordt er iemand in het bedrijf aangeduid als SEO-consultant of misschien besteden jullie het arbeidsintensieve SEO-werk liever uit. Maar hoe herken je goede bedrijven? Bedrijven die zich aan de regels houden en niet valsspelen zodat je een goede ranking in Google krijgt (en, met een beetje pech, een Google-penalty)?


Het verschil tussen white hat SEO en black hat SEO

White hat seo bestaat uit de goede technieken die je kan toepassen om een website hoger te laten ranken in Google en om meer bezoekers te genereren. Black hat seo is eerder ‘het kwaadaardige tweelingbroertje’ van white hat SEO. Je kan deze black hat seo-technieken toepassen, maar vroeg of laat zal je geconfronteerd worden met de gevolgen. Begin dus goed en pas alleen white hat SEO toe.

“Je komt gegarandeerd als eerste in de ranking”
Hoor je deze bovenstaande quote? Dan is het beter om het bedrijf of de persoon in kwestie zo snel mogelijk te dumpen. Oftewel hebben ze absoluut geen kennis van zaken of ze gebruiken de zogenaamde black hat seo-technieken, die je een straf van Google kunnen opleveren. Je kiest veel beter een bedrijf dat gespecialiseerd is in SEO en je garandeert dat ze alleen white hat SEO toepassen. Je kan als SEO-consultant Google gewoonweg niet controleren en domineren. Vaak veranderen ze hun algoritmes waardoor SEO weer helemaal verandert. Pas dus heel erg op met bedrijven die je een eerste plaats garanderen (en je vaak tegelijkertijd een hoop geld kosten).

In de SEO-handleiding van Google zien we de volgende quote verschijnen: “No one can guarantee a #1 ranking on Google.”Dát is wel een quote die je mag onthouden.

Wat gebeurt er als je toch met een black hat SEO-marketeer in zee gaat? Je bent waarschijnlijk een flinke hoop geld lichter maar nog erger: je website kan een Google-penalty krijgen. Wat houdt dat in? Je krijgt geen bezoekers meer (organisch en betaald) en je verdwijnt uit de zoekresultaten. Vaarwel inkomsten…

“Krijg snel 100 links voor 100$”
Hmm… weer een dubieuze praktijk: je krijgt de backlinks zeker wel, maar de kwaliteit van de backlinks is enorm slecht. Ook krijg je vele links in 1 keer, en dat zal Google verdacht vinden. De kwaliteit van de backlinks is heel belangrijk: je ranking zal niet stijgen als je alleen maar backlinks krijgt van websites die een lage pagerank krijgen of die meedoen aan linkfarming.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business