Microsoft brengt iOS-apps naar Windows Phone 7

Microsoft maakt het voor ontwikkelaars makkelijker om hun applicaties voor de iPhone naar Windows Phone 7 te brengen.

De toepassing gaat door het leven als de iOS to Windows Phone 7 API mapping tool. Die moet ontwikkelaars helpen om de code die ze voor het Apple-platform hebben geschreven te laten werken met Microsofts standaarden.

Een van de zaken die de software bevat is een reeks voorbeeldcode die ontwikkelaars kunnen gebruiken om dezelfde functies uit iOS ook op Windows Phone 7 te gebruiken. “De voorbeeldcode geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om korte stukjes iOS-code te migreren naar C#.” Aldus Jean-Christophe Cimetiere, Microsofts senior technical evangelist, in een blogbericht.

Momenteel werkt het hulpmiddel nog maar met een handvol iOS-API’s. Dat zijn programmeerinterfaces die applicatiebouwers eenvoudig toegang geven tot bijvoorbeeld de camerafunctie of de gps. Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog meer worden toegevoegd.

Android
Cimetiere schrijft ook dat Microsoft werkt aan een soortgelijke toepassing voor Google Android. Al geeft hij daar geen richtdatum voor.

Toepassingen en games overbrengen naar andere platformen is niet nieuw. Maar het is wel uitzonderlijk dat Microsoft als maker een smartphoneplatform zelf de middelen gaat uitrollen om applicaties om te zetten.

In elk geval zijn dergelijke tools positief voor gebruikers. Voor hen is er op termijn meer kans dat populaire iPhone-apps ook op Windows Phone 7 verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business