Nieuws

Telenet ziet winst dalen

De Mechelse kabelexploitant Telenet heeft in het eerste kwartaal een stevige winstdaling geslikt. De groeiverwachting voor dit jaar wordt verlaagd.

In het eerste kwartaal boekte Telenet een nettowinst van 11,1 miljoen euro, tegenover 45,3 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 4,6 procent tot 331,6 miljoen euro, lager dan de gemiddelde analistenvoorspelling van 337,2 miljoen euro. 

Klantengroei stagneert
Topman Duco Sickinghe zegt dat de zwakkere cijfers een ‘tijdelijk’ fenomeen zijn dat vooral te wijten is aan een agressieve promotiecampagne rond het Fibernet-breedbandproduct. Toch blijkt uit de cijfers ook dat de groei in het aantal residentiële klanten afneemt in alle activiteiten van het bedrijf.

[related_article id=”158455″]

Wat het openstellen van de kabel betreft, voelt Sickinghe zich verkeerd begrepen. Dat vertelde hij aan De Standaard. "Onze kabeltelevisie is bij de goedkoopste in Europa. We hebben ons keurig gedragen. Het is alsof iemand die hard gewerkt heeft en daardoor extra punten scoort, nu op de vingers getikt wordt", zegt Sickinghe.

Kabeltelevisie, waarvan de prijzen gereguleerd zijn, mag dan al veeleer goedkoop zijn. De tarieven voor internet (die niet gereguleerd zijn) zijn eerder aan de hoge kant. Sickinghe wees erop dat Telenet in de markt voor particulieren nog voor concurrentie zorgt maar dat die er nauwelijks is in de zakelijke markt, waar Belgacom zowat alleenheerser is.

Investeren in mobiel internet
Volgens de Telenet-topman staat zijn bedrijf ook zwak in het mobiele segment.Telenet is er doorverkoper voor Mobistar. "Dat is een oplossing voor mobiele gesprekken maar niet echt voor data en daar ligt de toekomst", zegt Sickinghe. Hij gelooft dat mobiel internet de toekomst is.

"We bekijken hoe we dat beter kunnen aanpakken. Mobiel internet is immers de echte veranderingsfactor in de markt." Telenet zou samen met het Waalse Voo op een 3G-licentie geboden hebben, maar Sickinge wil daar niet op ingaan. Straks start ook de procedure voor 4G-diensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business