Nieuws

Pientere routers van Belkin

Belkin laat zijn nieuwe lijn N-routers zelf netwerkproblemen oplossen. Zijn topmodel, de N600 DB, maakt daarnaast draadloos printen mogelijk.

Alle modellen in de nieuwe, bijzonder vormgegeven, routerlijn zullen beschikken over een WAN- en vier LAN-poorten. Belkin heeft een nieuw type antenne ingebouwd, de zogenoemde Multibeam-technologie, die voor optimale 802.11 n-verbindingen moeten zorgen. Twee van de modellen in de lijn, de N450 en N750 hebben daarnaast de mogelijkheid om het radiosignaal direct op de bedoelde netwerkapparatuur te richten in plaats van het signaal alle kanten op te sturen.

Belkin heeft de nieuwe routers, afgezien van de goedkopere N150, ook de mogelijkheid gegeven om zelf netwerkproblemen te detecteren en, indien mogelijk, zelfstandig op te lossen. Het topmodel, de N600 DB, heeft bovendien enkele trucs in huis die veel andere routers niet hebben.

Allereerst maakt de N600 DB draadloos afdrukken mogelijk door een printer via de usb-poort aan te sluiten. Het is dan niet noodzakelijk om een van de computers in het thuisnetwerk aan te laten om afdrukken mogelijk te maken. De N600 DB zoekt ook het Wifi-kanaal dat de minste interferentie oplevert met omliggende draadloze netwerken.

De nieuwe N-routers zijn deze week aangekondigd in de Verenigde Staten, maar Belkin heeft nog geen prijsinformatie vrijgegeven. Het is nog niet bekend wanneer we ze in België kunnen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business