Het Duitse softwarebedrijf Ashampoo is gehackt. Bij die inbraak zijn ook klantgegevens gelekt. Ashampoo stuurt zelf een waarschuwing uit naar zijn klanten. Het bedrijf maakt onder meer software voor beveiliging, dvd-branders en optimalisatiesoftware voor Windows. In een blogpost zegt het bedrijf dat er is ingebroken op een van zijn servers. De dochterbedrijven zijn daarbij niet getroffen. […]

Advertentie

Het Duitse softwarebedrijf Ashampoo is gehackt. Bij die inbraak zijn ook klantgegevens gelekt.

Ashampoo stuurt zelf een waarschuwing uit naar zijn klanten. Het bedrijf maakt onder meer software voor beveiliging, dvd-branders en optimalisatiesoftware voor Windows.

In een blogpost zegt het bedrijf dat er is ingebroken op een van zijn servers. De dochterbedrijven zijn daarbij niet getroffen. Het lek dat de inbraak mogelijk maakte is intussen gedicht. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie.

Onder de gestolen data zitten namen en e-mailadressen van klanten. Wel benadrukt Ashampoo dat betalingsgegevens zoals kredietkaartnummers niet op hun servers worden bewaard en dus ook niet gestolen kunnen zijn.

Advertentie