Nieuws

Googlemanager moet niet technisch zijn

Google besloot zo’n twee jaar geleden te onderzoeken wat de eigenschappen zijn van een goede manager binnen het bedrijf. En zoals enkel Google dat kan, deden ze dat met een uitgebreide analyse van alle beschikbare documenten: evaluatiegesprekken, enquêtes bij de werknemers en andere documenten waaruit criteria voor managers konden blijken.

De resultaten waren allesbehalve verrassend, alleen zal de volgorde van de prioriteiten wellicht enkele wenkbrauwen doen fronsen. In de lijst van acht eigenschappen waaraan de manager moet voldoen, staat technische kennis en vaardigheid namelijk helemaal onderaan.

“Jarenlang dachten we dat een goede manager zeker bij Google minstens een even sterke technische bagage moest hebben als zijn ondergeschikten”, vertelt Laszlo Bock, Google’s vice president voor “people operations” – Googliaans voor Human Resources – aan de krant New York Times, “nu merken we dat de medewerkers veel meer belang hechten aan andere eigenschappen, zoals een duidelijke communicatie en steeds beschikbaar zijn.”

De acht regels voor de Google manager
Google stelde een lijst van acht regels op waaraan een goede manager moet voldoen. Omdat u zich niet op alles tegelijk kan concentreren in uw baan, heeft Google ze ook gerangschikt in dalende volgorde van belangrijkheid.

1. Wees een goede coach, met veel feedback zowel positief als negatief.
2. Geef uw team de nodige vrijheid maar wees steeds beschikbaar voor advies.
3. Toon interesse in de successen van uw team maar ook in hun persoonlijk leven.
4. Wees geen mietje: wees productief en resultaatgericht.
5. Communiceer goed maar luister ook goed naar uw team.
6. Help uw medewerkers in hun carrièreontwikkeling.
7. Zet een duidelijke visie en stratgie uit voor uw team.
8. Wees technisch onderlegd zodat u uw team begrijpt en kunt bijstaan.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business