Nieuws

Symantec ziet groeiende cyberdreiging

In de zestiende editie van zijn Internet Security Threat Report stelt Symantec dat het aantal cyberdreigingen sterkt blijft stijgen. Het aanbieden van bescherming blijft dus een belangrijke opportuniteit voor de reseller.

Het rapport toont een sterke toename in zowel de frequentie als de complexiteit van doelgerichte aanvallen op bedrijven. Daarbij misbruiken criminelen sociale netwerken als distributieplatform voor aanvallen. Doelgerichte aanvallen zoals Hydraq en Stuxnet vormden in 2010 een groeiende dreiging voor organisaties, niet alleen voor grote, multinationale organisaties en overheidsinstellingen, maar ook voor steeds meer KMO’s. In veel gevallen brachten de aanvallers de belangrijkste potentiële slachtoffers binnen de organisaties in kaart en maakten ze daarna gebruik van op maat gemaakte social engineering-aanvallen om toegang te krijgen tot het netwerk van de slachtoffers.

Het rapport van Symantec geeft aan dat naarmate sociale netwerken aan populariteit winnen ze ook een steeds grotere hoeveelheid malware aantrekken. Een van de meest gebruikte aanvalstechnieken is gebaseerd op verkorte URL’s. Onder legitieme omstandigheden worden deze verkorte URL’s gebruikt om in een e-mail of op een webpagina een link te leggen naar een webadres dat anders te gecompliceerd is. Het afgelopen jaar plaatsten aanvallers miljoenen verkorte links op sociale netwerksites om slachtoffers in zowel phishing- als malware-aanvallen te trekken.

Dreiging voor mobiele platformen
Nu de grote mobiele platformen alom in gebruik zijn, trekken ook zij de aandacht van aanvallers. Symantec verwacht dat de aanvallen op mobiele platformen sterk zullen toenemen. In de eerste maanden van 2011 zijn aanvallers er in geslaagd om honderdduizenden devices te infecteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business