Netwerkspecialist Cisco gaat zich deels terugtrekken uit de consumentenmarkt. Als gevolg daarvan schrapt het de populaire Flip-videocamera.   De Flip werd eigendom van Cisco nadat het bedrijf twee jaar geleden Pure Digital overnam voor 590 miljoen dollar. In een persbericht benadrukt het bedrijf wel dat het klanten en partners van de bijhorende Flipshare-software zal ondersteunen […]

Advertentie

Netwerkspecialist Cisco gaat zich deels terugtrekken uit de consumentenmarkt. Als gevolg daarvan schrapt het de populaire Flip-videocamera.

 

De Flip werd eigendom van Cisco nadat het bedrijf twee jaar geleden Pure Digital overnam voor 590 miljoen dollar. In een persbericht benadrukt het bedrijf wel dat het klanten en partners van de bijhorende Flipshare-software zal ondersteunen met een overgangsplan. Maar de verkoop wordt stopgezet.

De bedoeling is dat Cisco zijn aanwezigheid op de consumentenmarkt gaat verplaatsen naar netwerktechnologie voor in huis, bijvoorbeeld met zijn merk Linksys. Ook wil het zakelijke klanten, die bijvoorbeeld diensten aan consumenten leveren, helpen met hun aanbod naar klanten toe.

Hoewel de Flip-videocamera zijn momenten kende, was dat net wanneer smartphones werden uitgerust met HD-video en bovendien meteen in verbinding stonden met YouTube, Facebook en andere sociale tools.

Naast de Flip schrapt Cisco Eos, een softwareplatform voor bedrijven uit de media- en entertainmentsector. De technologie wordt wel elders in het bedrijf ingezet. Tot slot maakt ook Dan Scheinman, hoofd van de Eos-afdeling, na meer dan tien jaar bij Cisco zijn vertrek bekend. Hij hielp het bedrijf bij meer dan veertig overnames, waaronder die van Linksys.