Nieuws

AMD ondersteunt USB 3.0

Chipbakker AMD brengt als eerste grote processorfabrikant chipsets met ingebouwde ondersteuning voor USB 3.0 op de markt.

 

De huidige USB 2.0-standaard gaat naar technologienormen al een eeuwigheid mee. Intel gaf de technologie in 2002 een serieuze duw in de rug met ondersteuning in zijn producten. De laatste jaren bereikt USB 2.0, met zijn maximale doorvoersnelheid van 480 Mbps, stilaan zijn plafond.

[related_article id=”152275″]

Intel heeft geen haast
Intel kijkt voorlopig de kat nog uit de boom wat ondersteuning voor USB 3.0 betreft, zeker nu het onlangs de Thunderbolt-technologie onthulde. Moederborden die de nieuwe USB-standaard al ondersteunen gebruiken momenteel een extra controllerchip. AMD biedt nu een alternatief.

Het USB Implementers Forum, een orgaan van de bedrijven die de standaard ontwikkelden, meldt (pdf) dat Advanced Micro Devices met onmiddellijke ingang chipsets met USB 3.0-ondersteuning aan OEM-fabrikanten levert. Het gaat om de A75 voor desktops en de A70M voor mobiele apparaten.

Die ondersteunen maximaal vier USB 3.0-, tien USB 2.0- en twee USB 1.1-poorten. Naast een hogere doorvoersnelheid (tot 5 Gbps) kan USB 3.0 dubbel zoveel energie doorsluizen aan randapparatuur. Dat bericht The Register.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business