Nieuws

Windroplr 1.3.2

Je wilt een aantal bestanden, een schermafbeelding of een stuk tekst zo snel mogelijk met anderen delen? Windroplr is een van de handigste oplossingen die we kennen.

Droplr komt uit het Mac-kamp, maar is nu ook beschikbaar voor Windows onder de naam Windroplr. Na installatie verschijnt een halftransparant pictogram op je bureaublad. De bedoeling is dat je hier bestanden naartoe sleept om ze op die manier met anderen te delen.

[download_file]

Daarvoor moet je wel over een (gratis) Twitteraccount beschikken. Een beetje vervelend wellicht, maar het voordeel is alvast dat het maar één muisklik vergt om die bestanden ook met je Twittervolgers te delen.

[related_article id=”160534″]

Slepen en neerzetten
Zodra je je met je Twitteraccount bij de dienst hebt aangemeld, worden de bestanden die je naar dat pictogram versleept automatisch naar de servers van Windroplr gekopieerd (gratis tot 1 GB opslagruimte). Je hoeft er dus verder niets voor te doen.

Elk geüpload bestand krijgt een unieke URL mee, in de vorm van http://d.pr/<unieke_code>. Het volstaat deze URL door te spelen aan de personen met wie je het bestand wilt delen. Die hoeven dus zelf Windroplr niet te hebben geïnstalleerd.

Verschillende bronnen
Overigens kun je niet alleen bestanden uploaden, via instelbare sneltoetsen is het net zo makkelijk de inhoud van het klembord, een afgebakende schermafbeelding of ingetikte notities te uploaden en te delen. Heb je een groot aantal items geüpload, dan dreig je natuurlijk het overzicht te verliezen.

Het volstaat dan je aan te melden op droplr.com om een chronologische lijst van je uploads te zien, inclusief de bijhorende URL’s en het aantal bezoekers van elke upload. Uiteraard kun je van hieruit ook items verwijderen die je niet langer nodig acht. De site voorziet tevens in de mogelijkheid om je lijst op basis van bestandstype te filteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business