Google gaat meedingen naar de patenten van het failliete telecombedrijf Nortel. Op die manier wil het steviger staan tegen patentclaims van anderen. In een blogpost zegt de zoekgigant dat het aantal vervolgingen voor patentschending de laatste tijd uit de hand loopt. Tegelijk is volgens Google de beste bescherming tegen dit soort aanklachten het zelf bezitten […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Google gaat meedingen naar de patenten van het failliete telecombedrijf Nortel. Op die manier wil het steviger staan tegen patentclaims van anderen.

In een blogpost zegt de zoekgigant dat het aantal vervolgingen voor patentschending de laatste tijd uit de hand loopt. Tegelijk is volgens Google de beste bescherming tegen dit soort aanklachten het zelf bezitten van een uitgebreide patentportfolio. “Dit behoudt de vrijheid om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen”, zegt het bedrijf.

Daarom doet Google een bod op de portfolio van Nortel. Deze Canadese telecomgigant ging tijdens de crisis over de kop, maar bezit weliswaar een hele reeks patenten die interessant kunnen zijn voor Google.

Google zelf zegt in zijn blogpost dat een zogenaamd ‘stalking-horse-bod’ werd aanvaard, wat de eerste stap is in de biedprocedure. De zoekgigant noemt geen cijfers, maar volgens Techcrunch gaat het om een bod van 900 miljoen dollar. Al is het niet uitgesloten dat ook andere bedrijven op de patentenportfolio azen.