Nieuws

'Sony levert camerasensor iPhone 5'

Sonytopman Howard Stringer heeft in een interview met de Wall Street Journal verklapt dat Sony camerasensoren levert aan Apple.

In een openbaar vraaggesprek tussen Stringer en een journalist van de Wall Street Journal praat de directeur van Sony zijn mond voorbij. Hij vertelt dat bij de vijftien Japanse fabrieken die getroffen zijn door de aardbeving ook een fabriek hoort waar camerasensoren voor Apple gemaakt worden.

Dat is opmerkelijk, want Apples vaste leverancier voor camerasensoren is niet Sony maar Omnivision. Diens sensoren worden gebruikt in de iPhone 4. Maar Apple zou voor het volgende model zijn oog hebben laten vallen op de mobiele achtmegapixelsensor van Sony, die je ook in de Sony Ericsson Xperia Arc terugvindt. Dat meldt CNet.

Als Apple inderdaad met Sony in zee gaat, is het maar de vraag of de Japanners voldoende sensoren kunnen produceren voor de lancering van de iPhone 5. Volgens sommige bronnen zou die pas in het najaar uitkomen. Anderen geloven niet dat Apple van zijn vaste schema afwijkt en houden het bij deze zomer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business