E-mailen met gebarentaal: Google dacht dit jaar uit te kunnen pakken met een geslaagde aprilgrap. Maar enkele slimmerds slaagden erin de grap om te zetten in realiteit. GMail Motion, zo heette de nieuwe mailtoepassing waarmee Google op 1 april op zijn website uitpakte. Voortaan zou je met eenvoudige gebaren mailcommando’s kunnen geven aan je computer. Achterwaarts je […]

Advertentie

E-mailen met gebarentaal: Google dacht dit jaar uit te kunnen pakken met een geslaagde aprilgrap. Maar enkele slimmerds slaagden erin de grap om te zetten in realiteit.

GMail Motion, zo heette de nieuwe mailtoepassing waarmee Google op 1 april op zijn website uitpakte. Voortaan zou je met eenvoudige gebaren mailcommando’s kunnen geven aan je computer.

Achterwaarts je duim opsteken betekent bijvoorbeeld dat je de afzender beantwoordt. Twee duimen: iedereen beantwoorden. Helemaal idioot is de move om een nieuw bericht te versturen: dan moet je doen alsof je een postzegel likt en op een brief plakt. Wie zich wil inschrijven om de nieuwe dienst uit te proberen, krijgt dan ook de melding dat hij door Google gefopt is.

Maar Google heeft met de aprilvis zichzelf gefopt, zo blijkt uit een filmpje dat enkele techneuten op YouTube hebben gepost. Zij koppelden hun e-mailprogramma aan Kinect, de nieuwe gamecontroller van Microsoft die lichaamsbewegingen echt kan herkennen. En kijk: aan je vingers likken, op je been kletsen en hop, er wordt een nieuw mailbericht aangemaakt.

Bekijk hier de originele aprilvis van Google. Gmail Motion in de praktijk, met dank aan Microsoft: