Nieuws

Webontwikkelaars boos op Van Quickenborne

?Ontslagnemend minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne krijgt van een reeks kleine internetondernemers de wind van voren. Reden is zijn steun aan het project Uw bedrijf verdient online, een samenwerking van Google, Bpost en Belgacom.

Deze drie bedrijven presenteerden een samenwerking om meer ondernemers online te krijgen: Belgacom zorgt voor de hosting van de sites van de ondernemers, Google geeft advertenties weg en BPost geeft korting op de verzendingskosten. Bedoeling is zo de e-commerce een duw in de rug te geven.

Open brief 
Op de site van het samenwerkingsverband is een filmpje te zien waarin minister Van Quickenborne zich lovend uitlaat over het project. In een open brief (pdf) stelt Jimmy Cappaert van hostingbedrijf Priorweb dat hij dit een stap te ver vindt. Zijn brief krijgt op sociale netwerken als Twitter en Facebook veel steun van collega’s.

[related_article id=”158901″]

"In wezen bemoedigt u de commerciële belangen die de drie bedrijven hiermee zullen kunnen aansterken", is het verwijt van Cappaert. "U vergeet dat u in dienst bent van de bevolking, zonder dat u daarbij enig commercieel belang mag hebben."

Oneerlijke concurrentie
Van Quickenborne zegt in het filmpje echter expliciet dat hij ook andere initiatieven om ondernemers online te krijgen aanmoedigt.

Maar dat is geen excuus, vindt Cappaert.

"Onze handelsactiviteit conflicteert met de dienst die Belgacom in dit ‘pakket’ al levert. Denkt u dat Belgacom zijn plaats als hoster zal delen met PriorWeb? Het antwoord is evident. Dat zorgt wel voor oneerlijke concurrentie, gesteund door onze federale overheid. Het doel heiligt niet alle middelen, mijnheer de minister. U schoffeert hier, zonder het misschien zelf goed te beseffen, heel veel kleine webontwikkelaars – onze klanten, nota bene – die niet op kunnen tegen een aanbod dat volledig gratis is. Om nog maar te spreken van webhosters, zoals PriorWeb, die geen enkele kans geboden krijgen om op een eerlijke manier te participeren aan dit initiatief."

In reactie op de ontstane ophef herinnert de minister eraan dat hij ook andere initiatieven steunt. Zo wijst hij op zijn bezoek aan Mobile Vikings in 2009.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business