Nieuws

Vesta hoeksteen van de Vlaamse gezinszorg

Smals Success Story

Thuiszorg vormt een belangrijk onderdeel van het zorgaanbod aan families en ouderen. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid erkent en subsidieert hiervoor onder meer private en openbare diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. De subsidieberekening gebeurt via het softwareplatform VESTA. De diensten kunnen via dit webgebaseerde platform het bedrag waarop ze recht hebben en de totstandkoming ervan consulteren. Vandaag gaat dit over zo’n 400 miljoen euro. In de toekomst kan dit platform ook gebruikt worden voor de uitrol van bijkomende diensten.

Gerealiseerde voordelen

[download_file]

  • Snellere subsidiëring, gebaseerd op accurate gegevens, zodat adequate controles mogelijk zijn.
  • Bijkomende gegevens over de gebruikers, de hulpverlening, het personeel komen beschikbaar en bruikbaar.
  • Betere samenwerking

In Vlaanderen werken meer dan 15.000 mensen binnen de thuiszorg. Zij maken het dagelijkse leven een stuk aangenamer voor gezinnen en alleenstaanden die het moeilijk hebben omwille van ziekte, handicap, ouderdom of na de geboorte van een kind.

“We zien steeds meer complexe zorgsituaties, waarbij zieke of oudere mensen vaker en langer thuis verblijven. Het is een expliciete beleidskeuze om hen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en verzorgen, in comfortabele omstandigheden. Daarom investeren we in Vlaanderen fors in gezinszorg en aanvullende thuiszorg”, vertelt Dominique Dejonckheere, program manager ICT bij het agentschap.

Klant : Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid
Live : 01/01/2009
Technologie : Java, Oracle, webservices, eHealth-basisdienst gebruikersbeheer
Budget : 2,5 miljoen Euro

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business