Acertopman Gianfranco Lanci is opgestapt. De raad van bestuur was het niet eens met zijn strategische visie op de toekomst. Lanci is de man onder wiens leiding Acer het computermerk Packard Bell overnam. Die overname was voor Acer het startschot om meerdere merken tegelijk te blijven aanhouden. De topman en de raad van bestuur lagen […]

Advertentie

Acertopman Gianfranco Lanci is opgestapt. De raad van bestuur was het niet eens met zijn strategische visie op de toekomst.

Lanci is de man onder wiens leiding Acer het computermerk Packard Bell overnam. Die overname was voor Acer het startschot om meerdere merken tegelijk te blijven aanhouden.

De topman en de raad van bestuur lagen na maanden onderhandelen nog steeds met elkaar overhoop over de te volgen strategie. Volgens het persbericht was er onenigheid over het belang van de schaal, de groei, waardecreatie voor klanten, de verbetering van de merkpositionering en het gebruik van de middelen die het bedrijf heeft. Zowat alles dus.

De raad van bestuur heeft het vertrek goedgekeurd en laat weten dat dit meteen ingaat. Voorzitter J.T. Wang neemt tijdelijk de leiding van het bedrijf over.

Meer mobiel
Wang benadrukt dat de pc de kern van Acers activiteiten blijft, al wil Acer wel verdergaan in de markt van mobiele toestellen om het marktleiderschap te veroveren. Of ze met mobiele toestellen telefoons of smartphones bedoelen, staat niet in het persbericht.

Acer benadrukt ook dat het verschillende merken zal blijven hanteren en dat het blijft werken met zijn huidige partners en verkoopkanalen.