Softwaregigant Microsoft heeft een formele klacht tegen zijn concurrent Google ingediend bij de Europese Commissie. Volgens Microsoft dwarsboomt Google systematisch elke concurrentie voor zijn zoekmachine op internet. Het is de eerste keer dat Microsoft – dat zelf in het vizier loopt van de concurrentie-overheden in de VS en Europa – een klacht indient om de […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!



Softwaregigant Microsoft heeft een formele klacht tegen zijn concurrent Google ingediend bij de Europese Commissie. Volgens Microsoft dwarsboomt Google systematisch elke concurrentie voor zijn zoekmachine op internet.

Het is de eerste keer dat Microsoft – dat zelf in het vizier loopt van de concurrentie-overheden in de VS en Europa – een klacht indient om de dominantie van zijn eigen concurrenten aan te klagen.

In zijn klacht stelt Microsoft dat Google bezig is met systematische handelingen die een eerlijke concurrentie belemmeren. Google controleert meer dan 90 procent van de Europese markt voor zoekadvertenties. Microsoft probeert in die markt door te breken met zijn zoekmotor Bing.