Apples App Store is helemaal geen handelsmerk volgens Microsoft. Het bedrijf schakelt een taalkundige in om dat te bewijzen. De taalkundige is opgetrommeld in een handelsmerkregistratie van Apple. Dat bedrijf wil zijn App Store als merk laten vastleggen, zodat niemand anders die naam kan gebruiken. Microsoft is al een tijdje in het verweer tegen deze registratiepoging. Definitie, […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Apples App Store is helemaal geen handelsmerk volgens Microsoft. Het bedrijf schakelt een taalkundige in om dat te bewijzen.

De taalkundige is opgetrommeld in een handelsmerkregistratie van Apple. Dat bedrijf wil zijn App Store als merk laten vastleggen, zodat niemand anders die naam kan gebruiken. Microsoft is al een tijdje in het verweer tegen deze registratiepoging.

Definitie, geen merk
Om hun punt te bewijzen, hebben de advocaten van Microsoft een taalkundige opgeroepen, de heer Ronald R. Butters. Die beweert dat de samenstelling ‘App Store’ gewoon applicatiewinkel betekent: een winkel die applicaties verkoopt.

Volgens Butters is de term App Store niet meer dan een definitie van wat het eigenlijk is. Het is een omschrijving van zichzelf. En dus is de term te generiek om te kunnen registreren als merk, oordeelt Microsoft.

Het juridisch getouwtrek rond de registratie is al sinds januari aan de gang. Microsoft klaagde toen al dat de term te algemeen is.

De strijd met Microsoft is trouwens niet Apples enige gevecht om de naam App Store. Het bedrijf is vorige week namelijk een rechtszaak begonnen tegen Amazon. Dat heeft zijn winkel voor mobiele software Appstore genoemd.