De Europese Commissie onderging deze week de grootste cyberaanval uit haar bestaan. Veel details zijn nog niet bekend, omdat het onderzoek nog loopt. De aanval op de Europese Commissie en de nieuwe Europese diplomatieke dienst werd vorige week ontdekt. Volgens The Register, dat in het bezit is van enkele interne mails, liggen de systemen van […]

Advertentie

De Europese Commissie onderging deze week de grootste cyberaanval uit haar bestaan. Veel details zijn nog niet bekend, omdat het onderzoek nog loopt.

De aanval op de Europese Commissie en de nieuwe Europese diplomatieke dienst werd vorige week ontdekt. Volgens The Register, dat in het bezit is van enkele interne mails, liggen de systemen van de EC mogelijk al enkele maanden onder vuur.

Malware
Het is niet de eerste aanval op de Europese Commissie. Maar de omvang is wel uitzonderlijk, verduidelijkt een woordvoerder. Dat schrijft De Standaard. De daders, van wie de identiteit nog onbekend is, zouden malware ingezet hebben om computers van medewerkers te besmetten.

Alle werknemers moeten nu hun wachtwoord veranderen. Hun mailbox en het interne netwerk van hun werkgever is alleen nog toegankelijk binnen gebouwen van de Commissie.

 

Advertentie