Een voorgestelde btw-verhoging van 12 naar 21 procent op digitale tv is opnieuw ingetrokken, op verzoek van Open VLD. Tijdens het begrotingsconclaaf van de regering-Leterme is er vorige week in de nacht van woensdag op donderdag afgesproken om het btw-tarief op digitale tv te verhogen. Voortaan zou er geen 12 procent meer naar de staatskas […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Een voorgestelde btw-verhoging van 12 naar 21 procent op digitale tv is opnieuw ingetrokken, op verzoek van Open VLD.

Tijdens het begrotingsconclaaf van de regering-Leterme is er vorige week in de nacht van woensdag op donderdag afgesproken om het btw-tarief op digitale tv te verhogen. Voortaan zou er geen 12 procent meer naar de staatskas gaan, maar 21 procent.

40 miljoen euro
Door de maatregel zouden digitale kijkers eenzelfde tarief betalen als analoge kijkers. De maatregel zou goed zijn voor 15 euro per abonnee, of 40 miljoen euro in totaal.

Vicepremier Guy Vanhengel van de Open VLD heeft na het uitlekken van deze maatregel erop aangedrongen om de tariefverhoging te schrappen. Dat lukte, maar de andere partijen wezen er volgens Gazet Van Antwerpen wel op dat de maatregel van Open VLD zelf kwam.