Nieuws

Amazon legt laatste hand aan appstore

Amazon legt de laatste hand aan een eigen applicatiewinkel voor Android. Google mag concurrentie verwachten, want Amazon heeft enkele exclusieve apps en lijkt iets goedkoper.

Eerder deze week ontdekte de Duitse website AndroidNews dat Amazon op zijn website een pagina met apps online had geplaatst. Die toonde een selectie van een vijftigal populaire Androidapps en de prijzen die Amazon vraagt. Over het algemeen betaal je evenveel als in de Android Marketplace of enkele centen minder.

Exclusieve content
Uitschieters zijn de app Scan 2 PDF (Amazon vraagt 3,99 dollar, Google 6,44 dollar) en de camera-app Vignette (2,49 dollar bij Amazon, 4,02 bij Google). Naast lagere prijzen hanteren kun je nieuwe klanten lokken met exclusieve content, en Amazon heeft dat begrepen.

[related_article id=”158901″]

Vier apps in het lijstje vind je niet terug in de webwinkel van Google. Meest in het oog springend is het spel Call of Duty: Modern Warfare Force Recon. Eerder deze week werd ook bekend dat Amazon het nieuwe spel Angry Birds: Rio tijdelijk exclusief mag aanbieden voor Android, naast betaalde maar reclamevrije versies van Angry Birds en Angry Birds Seasons.

Winkel opent voor 15 april
Een precieze lanceerdatum voor de applicatiewinkel is er nog niet. Wel speelt vanaf 15 april de animatiefilm Rio in de Amerikaanse zalen. Het gelijknamige Angry Birds-spel is als opwarmertje bedoeld, dus waarschijnlijk opent de Amazon-applicatiewinkel nog voor die datum de deuren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business