Nieuws

Hoe omgaan met groeiend aantal applicaties?

Bekijk even je computerscherm en tel het aantal applicaties dat openstaat. Tel dan even het aantal keer dat je dient te switchen tussen de verschillende applicaties, het aantal keer dat je gegevens moet kopiëren of overbrengen van de ene naar de andere applicatie en het aantal keer dat je zucht omdat applicaties niet helemaal doen wat je zou willen dat ze doen… Allicht ben je al snel de tel kwijt.

Het geeft aan dat de manier waarop we vandaag werken niet efficiënt meer is. Die inefficiëntie is historisch gegroeid: het aantal zakelijke applicaties is door de jaren heen toegenomen en ze zijn alsmaar groter en complexer geworden.

Omdat ontwikkelaars steeds verder bouwen op bestaande fundamenten worden applicaties alsmaar uitgebreider, wat de integratie met andere toepassingen zeker niet vereenvoudigt. En dan hebben we het nog niet over totaal nieuwe technologieën en nieuwe trends in IT.

Heropbouw
Kunnen we op deze manier blijven verder gaan? Of is het tijd om het roer helemaal om te gooien en zakelijke applicaties opnieuw van de grond op te bouwen?

Ik denk van wel. Ik geloof dat het de enige manier is om in te toekomst echt efficiënt te werken. Stel het je maar even voor: een omgeving met één interface voor al je zakelijke applicaties, een manier om snel en eenvoudig gegevens van verschillende programma’s voor je te krijgen zonder dat je ze apart moet opstarten, een interface die aangepast wordt aan wat je op dat moment doet… Dat zou toch veel tijd én geld besparen?

Het is een copernicaanse revolutie, maar tegelijk een absolute noodzaak om in de toekomst het verschil te kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business